Klatring Bornholm

Guide: disse steder kan du klatre på Bornholm

Hele Danmarks klatremekka ligger på Bornholm!

Flere og flere danskere retter blikket mod Bornholm, når de skal planlægge klatreferie. De bornholmske granitsider gemmer nemlig på over 1000 klatreruter, fordelt på bouldering, sportsklatring og traditionel klatring. Det kan dog være svært at overskue hvor og hvordan man kan komme ud at klatre på solskinsøens mange ruter. I denne guide finder du de mest populære steder, samt links til hvor du kan læse mere.

Før man begiver sig ud på klipperne, er det vigtigt at man har et godt kendskab til udstyr og teknikken på klipperne. Det anbefales altid at benytte hjelm, ligesom sele, reb, klatresko og karabiner er et “must have”, når man tager til Bornholm. Man kan nemlig ikke købe udstyret herovre, så turen skal planlægges hjemmefra.

Hos Klatring Bornholm tilbyder vi guidede klatreture, i selskab med vores lokale instruktører og alt udstyr inkluderet. Se mere her.

Populære klatreområder på Bornholm

Vang granitbrud

I vang brød man granitten helt frem til 2003, hvilket efterladte sig nogle høje granitvægge. Ruterne er boltede og findes i alt fra super nem til virkelig svær. 

Alt i alt er Vang et super sted at klatre på Bornholm

Moseløkken granitbrud

Hammerbruddet

Ørnebjergkysten

Guides og information til klatring på Bornholm

Facebookgruppe for klatring på Bornholm

Online fører: Rockclimbing.dk 

Den officielle online guide til klatring på Bornholm. Her opdateres jævnligt med nye ruter og adgangsforhold. Du kan også nemt tilføje nye ruter, hvis du skulle have lavet en førstebestigning af en ny rute. Guiden er gratis for alle og støttet af Dansk Klatreforbund og Dansk Bjerg og Klatreklub.

Se mere på www.rockclimbing.dk

Trykt fører: Bornholm on the Rocks

Bornholm on the Rocks er en trykt fører på tysk og engelsk. Føreren dækker bornholms 13 største klatreområder og knap et tusinde ruter, så der er nok at komme i gang med! Forfatteren Karsten Kurtz har gennem sit grundige arbejde samlet 

Køb bogen for 280kr ved Klatring Bornholmklatre