fbpx

Klatring Bornholm

Lejrskoler

Klatring og rappelling
for elever fra 5. klasse eller højere

Opalsøens klippesider som idrætssal

Det naturskønne område ved Opalsøen, spækket med industrihistorie fra den tidligere granitbrydning, er det perfekte sted at prøve klatring og rappelling. Sværhedsgraden kan justeres til alle i gruppen og give en sund blanding af udfordringer og succesoplevelser.

Udover at være sjovt, udfordrer aktiviteterne eleverne på forskellig måde. Klatring handler om rummelig intelligens, balance, smidighed og i en vis grad styrke. Rappelling handler i højere grad om at steppe udover sine vante grænser. Ofte ses elever udfolde sig på nye måder, man ikke ser under normale rammer. 

Aktiviteterne hos Klatring Bornholm er skræddersyet til de forskellige klassetrin og instruktørerne har fokus på at understøtte den enkelte elev og gruppen som helhed i en tryg og spændende dag, de vil huske fremover.

Hør om Esajasskolens oplevelse:

Vi har med vores 5. kl. haft en fed oplevelse med Klatring Bornholm. 
De er dygtige, professionelle og møder eleverne i øjenhøjde. Vi har tidligere prøvet rappelling, men vi oplever, at klatring giver mere plads til både dem der kan have svært ved højder og dem der har prøvet det mange gange før. Alle elever blev udfordret på deres niveau og havde en god oplevelse med rolige, dygtige instruktører. Klatring Bornholm havde desuden tilrettelagt andre hyggelige aktiviteter, så eleverne ikke oplevede at stå i kø. Tak for en rigtig god oplevelse. Vi kommer helt sikkert igen.
vh. Laila og Helene Esajasskolen, forår 2023.

Aktiviteter tilpasset lejrskoler

Klippeklatring

Klatring foregår på 8 ruter fra begynder til øvet, med passionerede instruktører og alt udstyr nødvendigt, inklusiv klatresko.

Højden kan tilpasses den enkelte elev, hvilket skaber en meget tryg oplevelse. Det drejer sig ikke nødvendigvis om at nå til tops, snarere at få en succesoplevelse. Har man absolut ikke behov for at bevæge sig op i højden, vil man stadig være til stor nytte for sine kammerater, da dem på jorden kan guide og heppe på de, der klatrer. Eleverne får hermed en følelse af et stort medansvar, mens sikkerheden er i top.

5. – 7. klasse: sikres eleverne af instruktørerne i topreb.

8. klasse – eller højere: eleverne lærer at sikre hinanden med backup-sikring i grupper af 3 og 3. Stor ansvarsfølelse under sikre rammer!

Rappelling ved 18 meter

Rappelling foregår fra 18 meter i to baner nedover en lodret klippekant, med landing i samme område som klippeklatring foregår. Instruktøren står på toppen af hver bane og guider folk sikkert afsted. Man styrer farten ned af rebet selv, samtidig med at instruktøren styrer et backup-reb.

Inden rappellingen starter, giver en prøvebane på sikker jord alle fortrolighed med udstyret og teknikken, før man sammen med instruktøren står på kanten af den 18 meter høje og lodrette klippeside.

God aktivitet for sig selv eller i kombination med klatring.

Rappelling ved 45 meter

Rappelling foregår fra 45 meter i en eller to baner nedover en lodret klippekant. Instruktør står på toppen af hver bane og guider folk sikkert afsted. Inden rappellingen starter, giver en prøvebane på sikker jord alle fortrolighed med udstyret og teknikken.

Bedst for grupper op til 20 personer eller i kombination med andre aktiviteter.

Det er muligt at rappelle normalt eller australsk, altså hvor man går forlæns ned af klippen. Selvom man styrer farten selv, har man altid en backup-line på, som instruktøren holder.

God aktivitet for sig selv eller i kombination med klatring.

Sådan forløber dagen

Sideaktiviteter for lejrskoler inkludere bl.a. lejrbål
  1. Opvarmningsleg: Ved fremmøde får eleverne en opvarmningsleg, så alle er friske og klar til resten af dagen.
  2. Gruppen deles: Alt efter gruppens størrelse, deles gruppen evt. op mellem f.eks. klatring og sideaktiviteter indtil det er deres tur.
  3. Sideaktiviteter: Eleverne vil kunne give sig i kast med bl.a. skumfiduser over lejrbål, kongespil og slackline. Derfor vil alle elever være aktiverede fra start til slut.

Praktiske oplysninger

Mødested: Ved vores trailer på parkeringspladsen til Opalsøen.

Her klatre vi: Aktiviteterne ligger i det vilde naturområde ved Opalsøen på Nordbornholm, i gåafstand mellem Hammershus og Allinge-Sandvig

Varighed: 2½ – 6 timer alt efter antal elever.

Prisen: variere efter aktiviteter og gruppestørrelse, typisk mellem 235 – 335 kr pr. person inkl. moms.

Send en bookingforespørgsel - det er gratis!

Vi modtager jeres forespørgsel og ringer jer op, sådan at indhold, tid og priser matcher 100% jeres behov.


    KlippeklatringRappelling 18 meterRappelling 45 meter

    da_DKDansk